Om kurser


Fabu arrangerer løbende kurser for egne tilknyttede plejefamilier, samt plejefamilier der arbejder direkte for en kommune. Desuden arrangerer vi kurser for sagsbehandlere, familieplejekonsulenter, forældre og fx personale på opholdsteder og døgninstitutioner. Under menupunktet kommende kurser, ses de kurser vi aktuelt har programlagt. Kurserne er gratis for plejefamilier, som har et igangværende plejeforhold via Fabu. Se kommende kurser.

Her er en oversigt over de kurser, som Fabu altid har på hylden. Disse kurser varetages af vores egne konsulenter, og vi kan derfor tilbyde, at kurserne kan rekvireres til egen kommune. Hvert år udbyder vi desuden nye kurser, hvor vi gør brug af eksterne undervisere med særlige kompetencer. Disse kurser kan vi ikke garantere, at kommunerne kan rekvirere, men I er altid velkomne til at kontakte os og forhøre om mulighederne. 

Nærmere oplysninger kan fås hos faglig leder Marianne Folden på tlf.: 38 76 06 80, mobil: 20 48 52 64 eller mail: mf@fabu.dk

 

Generelt

 

Individuelt kursus om samvær


I forlængelse af Fabus samværsprojekt, der handler om at styrke samværet mellem forældre og børn, har vi haft et projekt for at styrke plejefamilien i at støtte bedst muligt op om samværet mellem barnet og dets forældre.

I projektperioden har vi tilbudt 12 plejefamilier et individuelt kursus i hvordan de bedst støtter op om barnet i relation til samvær. Der er taget udgangspunkt i familiens egne plejebørn, så udbyttet kunne blive så konkret anvendeligt som muligt.
Projektet er afsluttet og evalueret med rigtig gode resultater og kurset udbydes nu som en del af Fabus faste kursustilbud.  For at rekvirere kurset rettes henvendelse til: Afdelingsleder Malene Abel Brask, mab@fabu.dk eller 30 11 70 39 Samværskonsulent Marianne Jensen, mj@fabu.dk eller 40 43 76 38

Læs pjecen her

 Grunduddannelse for plejefamilier


Fabu tilbyder grunduddannelse for plejefamilier. Vi opretter hold ved tilmelding af min. 5 plejefamilier.